dijous, 24 d’octubre del 2013

Nous tipus de turisme: turisme extrem, espacial...

Com a conseqüència dels últims anys de bonança econòmica hi ha hagut gent que a assolit grans fortunes. Aquest nous multimillonaris, han obert un nou mercat turístic dirigit a ells. Així moltes empreses vinculades al sector turístic proposen en els seus folletons, activitats pensades per aquests col.lectius. Són activitats que abans estaven restringides a un grup de professionals: alpinistes, astronàutes, científics... Però ara, si tens prous diners per pagar els preus desorbitats d'aquests viatges, pots convertir-te en un astronauta orbitant en la ISS, pujant a l'Everest o passant una temporadeta en una de les base de l'Antàrtida.

El primer Turísta espacial Català:
Xavier Gabriel, responsable de l'administració de loteria La Bruixa d'Or de Sort, la més famosa de l'Estat, vol convertir-se en un dels sis primers turistes espacials del món. La maquinària propagandística de Gabriel s'ha posat en marxa i ja ha anunciat que ha entrat en contacte amb Virgin Galactic, la companyia
creada per l'empresari multimilionari Richard Branson. El 2008, Xavier Gabriel vol formar part del passatge d'un vol espacial que arribarà a 150 quilòmetres de la Terra i estar sense gravetat durant uns minuts a l'espai. Tot plegat, previ pagament de més de 160.000 euros (prop de 27 milions de pessetes), segons les estimacions de Virgin.
La intenció del bitlletaire de Sort és aprofitar al màxim aquest singular caprici per fer una gira amb un autocar de La Bruixa d'Or arreu de l'Estat i recollir desitjos dels espanyols amb la intenció de llançar-los a l'espai. De passada, promocionarà la seva administració i la venda de dècims per Internet o telefòn mòbil.
Un altre objectiu de Gabriel és donar a conèixer la fundació que ha creat, destinada sobretot a donar suport a persones amb síndrome de Down. Segons Gabriel, "és un repte personal" que vol "compartir amb tothom"; un repte que es pot permetre i que, fins i tot, pot fer-li recuperar la despesa en poc temps.
La previsió de Virgin Galactic és que els primers vols de turisme espacial s'enlairin a finals del 2008, sempre que les proves avalin la viabilitat de les aeronaus que s'estan construint als Estats Units, concretament al desert de Mojave, a Califòrnia.
Aquests improvisats astronautes, com Gabriel, passarien per un reconeixement mèdic i un curs accelerat de només una setmana abans de volar en aquests prototips. Els aparells sortiran uns instants de l'atmosfera terrestre després d'una primera parada en una nau mare situada a 16 quilòmetres de la Terra.

Aquí teniu el vídeo promocional dels viatges espacials que proposa VirginGalàctic: