dijous, 4 de novembre del 2010

Sortida a la Barcelona medieval: el barri de la Ribera (15/10/10)

Bacelona, com a ciutat europea que és, és una ciutat que traspua història. Si volem, a l'actualitat i en ple segle XXI, caminant pels seus carrers i admirant els seus edificis, podem realitzar-hi viatges en el temps; des de la Barcino romana, passant per a la Barcelona Medieval i arribant a la Barcelona Modernista.

El divendres dia 15/10/10, els alumnes de 2n d' ESO van realitzar un d'aquests viatges en el temps, en concret, per la Barcelona Medieval. Seguint les petjades d'antics artesans, admirant l'obra de grans arquitectes i entrant en palaus d'antics cortesans, varen anar descobrint aquesta Barcelona amagada i alhora meravellosa. Aquest vídeo i les fotografies que van realitzar els mateixos alumnes, són el resum de l'experiència viscuda. Esperem que us agradi.



Resum en imatges:

Fotografies pels carrers dels gremis: cada carrer rebia el nom dels comerços i dels tipus d'artesans que hi treballaven. Així el carrer dels venedors de llana es deia el Carrer de la Llana, el dels venedors de cordes el Carrer dels Corders, etc.


Fotografies del Carrer Moncada: durant l'edat mitjana en aquest carrer hi vivia la gent més adinerada: nobles i grans comerciants. És per aquest motiu que és el carrer de Barcelona amb més palaus.

Fotografies de Santa Maria del Mar: una catedral del poble i pel poble. Aquesta catedral gòtica és una de les joies de la ciutat de Barcelona. Va ser construïda gràcies a l'esforç de tots els ciutadans de Barcelona, els bastaixos eren els encarregats de transportar les pedres, a mà, de Montjuïc fins a la catedral. Tenen diferents homenatges en forma de relleus per tota la catedral.